Koga stipendiramo

Email Ispis PDF

Fondacija stipendira mlade od 18 do 25 godina, studente određenih fakulteta dodiplomskog i postdiplomskog studija. Među ovim studentima, prioritet ce se dati studentima koja su slabijeg materijalnog stanja, pokazuju bolji uspjeh na fakultetu.

Pravo na stipendiju HEMA FOUNDATION imaju studenti:

1. Elektrotehnički fakultet / odsjek telekomunikacije

Od ukupnih sredstava namjenjenih za stipendije 40% biće izdvojeno za stipendiranje studenata Elektrotehničkog fakulteta odsjek telekomunikacije. U prvoj godini stipendirat ćemo 9 studenata ovog fakulteta.

2. Ekonomski fakultet / odsjek makroekonomija, menadžment, marketing, računovodstvo

Za studente ovog fakulteta planirano je da se izdvoji 30% sredstava za stipendiranje, tako da će u prvoj godini biti stipendirano 6 studenata.

3. Fakultet političkih nauka / odsjek žurnalistika

Sredstva za stipendiranje studenata ovog fakulteta su 20% ukupnih sredstava za stipentiradnje, a bit će stipendirana 4 studenta.

4. Akademija scenskih umjetnosti / odsjek režija, produkcija

Za studente ovog fakulteta planirano je da se izdvoji 10% sredstava za stipendiranje, tako da će u prvoj godini biti stipendirana 2 studenata.

Jako je bitno istaći i razloge zbog kojih se HEMA FOUNDATION odlučila za stipendiranje studenata isključivo ovih fakulteta i odsjeka. Naime  osnivač fondacije u svom vlasništvu raspolaže sa firmama koje se direktno tiču gradiva i obrazovanja ovih studenata na ovim odsjecima. Tu indirektno govori da bi ti stipendisti u budućnosti mogli svoje radno iskustvo započeti u nekoj od firmi grupacija gdje se nalazi i HEMA FOUNDATION. A što je i najbitnije studenti bi imali mogućnost obavljanja raznih aktivnosti kroz koje bi mogli sticati iskusta iz onih područja za koje se i obrazuju.

To su: Grohs H&G; Kablovska televizija HS; HKB-net; M&H Company i HEMA Televizija.